Trichotillomanie

Trichotillomanie is een vorm van haarverlies dat wordt veroorzaakt door een dwangneurotische aandoening. Uit onze ervaring met cliënten die deze overmatige drang hebben om hun haren uit te trekken, blijkt vaak dat het moeilijk is om deze vicieuze cirkel te doorbreken. Een haarwerk of een haaraanvulling kan een oplossing zijn.

Trichotillomanie, een haaraanvulling

Bij een haaraanvulling, maken wij een haarwerk precies op maat van het aangetaste gebied. Waar het haar weg is of heel kort, kunnen wij een haaraanvulling in plakken. Dit kan d.m.v. dubbelzijdig tape of lijm. Bij dubbelzijdig tape, kunt u de haaraanvulling zelf af en toe of dagelijks verwijderen en weer zelf aan de hoofdhuid bevestigen. Op deze manier hoeft u er niet mee te slapen, maar kan wel. Met lijm , zit het voor gemiddeld 5 weken aan uw hoofd vast en komt u terug in de salon, om het weer te laten verwijderen en te wassen en verzorgen.

Door deze manier van haaraanvulling kan het aangetaste gebied, weer de kans krijgen om te herstellen en aan te groeien. Maar sommige mensen gaan toch op een andere plek weer verder met uittrekken van haren. Dan kan een geheel haarwerk een oplossing zijn.

Trichotillomanie, een haarwerk

U kunt er ook voor kiezen, om een geheel haarwerk over het eigen haar heen te zetten. Zo is niet alleen de aangetaste plek opgevuld, maar ook de rest van de aanwezige haren, vallen ook onder het haarwerk. Zo hebben sommige mensen minder de drang of de neiging de eigen haren nog uit te trekken, omdat ze er niet meer goed bij kunnen. Het eigen haar zit verstopt onder het haarwerk en is lastiger om uit te trekken. Voor de methode kunt u tevens kiezen voor een vaste of losse bevestiging. Een vaste bevestiging d.m.v. tape of lijm, zoals hierboven beschreven.

Een losse bevestiging is gemaakt op kamklemmetjes, deze kunt u aan de nog aanwezige haren vast klemmen. Zo kunt u het haarwerk dagelijks op en af zetten.

Trichtillomanie

bevestiging op kamklemmen

Trichotillomanie

bevestiging op tape

 


Neem contact op

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.