Haarkleuring Balayage

De haarkleuring Balayage techniek; wat vind ik dit een mooie techniek om je haar mee te kleuren! Ideaal voor mensen die er niet van houden om het elke zes weken te moeten kleuren. Modern, weinig last van uitgroei en het blijft lang zitten. En deze techniek kan je in verschillende kleurtechnieken toepassen. Ik zal proberen uit te leggen hoe het ongeveer in zijn werk gaat.

 

Haarkleuring Balayage hoe wordt dit uitgevoerd

Meestal ga je van een donkere uitgroei, naar steeds iets lichtere punten verven. Dit kan vanuit je eigen haarkleur worden gedaan of vanuit een geverfde uitgroei. Het meest ideaal is, als je zo dicht mogelijk tegen je eigen haarkleur aan gaat zitten met de kleur verf en dan naar steeds lichtere punten te verven. Dit omdat, als het dan uitgroeit, je haast geen verschil ziet met je eigen haarkleur en zo de uitgroei ook bijna niet opvalt. Je krijgt geen rand van de uitgroei te zien. Dit is natuurlijk in verschillende kleuren en kleurschakeringen mogelijk. Van Donker naar blonder, van rood naar koper enz..

Haarkleuring Balayage

Balayage kleuring van donker naar blonder

Haarkleuring Balayage

Balayage techniek vanuit eigen haarkleur geverfd

Haarkleuring Balayage, hoe doen we dat eigenlijk

We verven eerst de uitgroei of laten de eigen natuurlijke uitgroei zitten. De gekleurde kleur kammen we iets uit, zodat je geen rechte lijn krijgt. Dan beginnen we onderaan in het haar en nemen we dunne strookjes haar op. Dit smeren we in, in een V vorm met een lichtere kleur verf dan de uitgroei  (verschillende tinten in mogelijk) In die V vorm, smeren we de buitenkant in met een dikkere laag verf, dan in het midden en naar onderen toe smeren we de verf steeds dikker in. Zo ontstaat er een patroon, van een donkerdere uitgroei, naar langzaamaan steeds lichtere punten. Dit komt omdat de gedeeltes, waar we de verf dikker insmeren lichter uitpakt, als waar we de verf dunner insmeren. Dit gedeelte blijft iets donkerder, waardoor er een mooie overloop van kleur ontstaat.

Bent u hierdoor geïnspireerd geraakt? Neem gerust telefonisch contact met ons op voor advies.

Reageren niet meer mogelijk.

Neem contact op

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.