Haaruitval na Chemotherapie

Door chemotherapie kunt u te maken krijgen met haarverlies. Dit kan heel vervelend en zelfs verschrikkelijk zijn. Ik begrijp, hoe afschuwelijk dit voor iemand is en dat u op zo’n moment vaak wel iets anders aan uw hoofd heeft. Toch is het belangrijk dat u, zo snel als mogelijk een afspraak maakt, voor een informatie gesprek. Dan kunnen we samen bekijken wat de mogelijkheden zijn. Ook voordat de chemotherapie begint, kan ik al een haarwerk voor u maken. Hoe eerder u komt, hoe beter.

Chemotherapie en een Haarwerk van 100% Europees natuurhaar

Na chemotherapie Maat haarwerk

Maat haarwerk 100% Europees natuurhaar

 

Voor een haarwerk van 100% Europees natuurhaar ( echt haar ) , is er normaal gesproken een levertijd van ongeveer 12 tot 15 weken. Maar cliënten die chemotherapie ondergaan, hebben deze tijd helaas niet. Daarom is er speciaal voor deze mensen, een confectie lijn van deze haarwerken gemaakt. Ik kan deze binnen een paar dagen tot een week leveren. Toch is het belangrijk om tijdig een haarwerkspecialist in te schakelen, zodat we genoeg tijd hebben om alles voor te bereiden. De meeste cliënten, willen een haarwerk, wat precies op hun eigen haar lijkt. Hoe meer informatie, foto’s en materiaal u meeneemt van uzelf, hoe beter ik het kapsel kunnen namaken.

Chemotherapie en een Haarwerk van Aziatisch of Synthetisch haar

Na chemotherapie Fiber Hair

Confectie haarwerk Fiber Hair

 

Voor een synthetisch of Aziatisch haarwerk is de levertijd ook een paar dagen tot een week. Daarbij geldt hetzelfde als voor een haarwerk van 100% Europees natuurhaar; hoe sneller u contact met mij opneemt, hoe beter. Dit om te voorkomen, dat u niet op tijd een haarwerk heeft. Mocht u hier voor kiezen, dan is het verstandig om eerst een informatie gesprek in te plannen. Ik kan dan samen met u de verschillende mogelijkheden bespreken. Daarna maak ik samen met u een vervolg afspraak, om haarwerken uit te komen kiezen. Tijdens deze afspraak, kunt u verschillende haarwerken passen en bekijken.

Mocht u hieruit een keuze maken, dan maak ik met u een vervolg om het haarwerk te plaatsen of vooraf te knippen. In ieder geval, voordat uw haar begint met uitvallen. Dan kan ik het haarwerk over uw eigen haar heen knippen, zodra het haarverlies dan optreed, blijft dit verstopt onder uw haarwerk. Of ik kan het eigen haar eerst verwijderen en dan het haarwerk meteen op uw hoofd plaatsen. Dit is uw keuze en u moet doen waar u zich prettig bij voelt.

Uit ervaring blijkt, dat het meestal prettig is voor uzelf, als het haar begint met uitvallen, er dan voor te kiezen het haar helemaal af te scheren. Dit is en blijft natuurlijk uw eigen keuze, niets hoeft. Maar de meeste mensen vinden het niet prettig, als ze steeds geconfronteerd worden met het haaruitval.

Hoe wordt een haarwerk bevestigd

Bij een haarwerk van Europees haar, wordt het haarwerk bevestigt met een soort dubbelzijdig tape, speciaal ontwikkeld voor op de hoofdhuid. Bij een synthetisch of Aziatisch haarwerk wordt het haarwerk over uw hoofdhuid heen geschoven en kunt u het strakker trekken met een riempje. Dit haarwerk kan eventueel ook op tape gedragen worden en ik kan dit eventueel wat meer op maat voor u maken. Door het haarwerk iets te verkleinen of iets aan te passen zit het vaak een stuk comfortabeler op uw hoofdhuid.

Indien nodig leg ik contact met uw zorgverzekeraar. De kosten voor een haarwerk worden met een medische indicatie gedeeltelijk en soms zelfs geheel vergoed.


Neem contact op

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.