Haaruitval na Chemotherapie

Door chemotherapie kunt u te maken krijgen met haarverlies. Dit kan heel vervelend en zelfs verschikkelijk zijn. Wij begrijpen, hoe afschuwelijk dit voor iemand is en dat u op zo’n moment vaak wel iets anders aan uw hoofd heeft. Toch is het belangerijk dat u, zo snel als mogelijk een afspraak maakt, voor een informatie gesprek. Dan kunnen we samen bekijken wat de mogelijkheden zijn. Ook voordat de chemotherapie begint kunnen wij al een haarwerk voor u maken. Hoe eerder u komt, hoe beter.

Chemotherapie en een Haarwerk van 100% Europees natuurhaar

Na chemotherapie Maat haarwerk

Maat haarwerk 100% Europees natuurhaar

Voor een haarwerk van “puur” echt haar, is normaliter een levertijd van ongeveer 10 weken. Maar voor cliënten die chemotherapie ondergaan, verlenen wij voorrang en is u haarwerk na ongeveer drie weken klaar. Haast is daarbij geboden, zowel voor het tijdstip van aanvraag als het moment van afleveren. De meeste cliënten, willen een haarwerk, wat precies op hun eigen haar lijkt. Hoe meer informatie, foto’s en materiaal u meeneemt van uzelf, hoe beter wij het kapsel kunnen namaken.

Chemotherapie en een Haarwerk van Aziatisch of Synthetisch haar

Na chemotherapie Fiber Hair

Confectie haarwerk Fiber Hair

Voor een synthetisch of Aziatisch haarwerk is de levertijd een paar dagen. Mocht u hier voor kiezen, dan maken wij samen met u, gelijk een afspraak voor over een aantal weken. In ieder geval, voordat uw haar begint met uitvallen. Dan knippen wij het haarwerk over uw eigen haar heen, zodra het haarverlies dan optreed, blijft dit verstopt onder uw haarwerk. Uit ervaring blijkt, dat het meestal prettig is voor u zelf, als het haar begint met uitvallen, er dan voor te kiezen het haar helemaal af te scheren. Dit is en blijft natuurlijk uw eigen keuze, niets hoeft.

Bij een haarwerk op maat, wordt het haarwerk bevestigt met een soort dubbelzijdig tape, speciaal ontwikkeld voor op de hoofdhuid. Bij een synthetisch of Aziatisch haarwerk wordt het haarwerk over uw hoofdhuid heen geschoven en kunt u het strakker trekken met een riempje. Maar ook dit haarwerk kunnen wij eventueel wat meer op maat voor u maken, door het haarwerk wat te verkleinen of iets aan te passen.

Indien u dit wenst, leggen wij ook contact met uw zorgverzekeraar. De kosten voor een haarwerk worden met een medische indicatie gedeeltelijk en soms geheel vergoed.


Neem contact op

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.