Chemotherapie en hoe nu verder?

Ik maak het helaas vaak mee in mijn vakgebied. Mensen die d.m.v. Chemotherapie hun haar, gedeeltelijk of zelfs helemaal verliezen. Dit kan heel vervelend en zelfs afschuwelijk zijn. Er is wel altijd een (tijdelijke ) oplossing voor!

chemotherapie hoe nu verder?

Wat veel mensen niet weten; hoe belangrijk het is om tijdig te informeren naar een haarwerk of andere vorm van hoofdbedekking. Als je een diagnose van de arts hebt gekregen en je moet chemotherapie ondergaan, dat je zo snel als mogelijk contact opneemt met een haarwerkspecialist. Ook als je alleen een doekje of een mutsje wilt is het verstandig om zo spoedig mogelijk contact op te nemen. Dit is zeer belangrijk, omdat de haarwerkspecialist dan nog kan zien wat voor haar je nu zelf hebt en wat de eventuele wensen zijn. En zo, samen met u een stappenplan kan gaan maken.

Natuurlijk begrijpen wij, dat dit een hele inpact op iemands leven is en dat je vaak wel andere dingen aan je hoofd hebt. Maar toch is het een heel belangrijk onderdeel van de totale behandeling. Zeker als je niet graag zonder haar verder wilt.

Hoe eerder u een adviesgesprek inpland met een ons, hoe beter. Wij kunnen u, dan alles uitleggen over de verschillende types haarwerken ; synthetisch, Aziatisch of Europees haar. En zo maken we samen met u een stappenplan, zodat u het haarwerk geplaatst krijgt voordat uw haar volledig is uitgevallen.

confectie voor chemotherapie

Aziatisch haarwerk

Stappenplan met chemotherapie

Eerst maakt u een afspraak voor een geheel vrijblijvend advies gesprek. Dan bekijken wij samen met u de mogelijkheden. Hoe is de situatie nu, hoeveel behandelingen moet u nog ondergaan en wat zijn uw wensen.

Als wij samen alles besproken hebben en de situatie is duidelijk en u weet wat voor haarwerk of mutsje u precies wilt, dan kunnen wij zorgen dat het haarwerk gemaakt of besteld gaat worden. Zodat het haarwerk op tijd binnen is, voordat uw haar volledig is uitgevallen. De meeste mensen gaan hun haar verliezen, ongeveer 21 dagen nadat de eerste chemokuur is geweest.

Wij willen graag voorkomen, dat u zich onprettig gaat voelen als uw haar begint uit te vallen. Daarom adviseren wij meestal, op het moment dat het haar flink begint uit te vallen, om het haar dan volledig af te scheren en dan meteen over te gaan op het plaatsen van het haarwerk. Dit omdat het niet prettig voor uzelf is, als u overal plukken haar ziet liggen en er zo dus de hele tijd mee geconfronteerd wordt.

Maatwerk voor chemotherapie

100% Europees natuurhaar

Wij maken gelijk een vervolg afspraak met u, voor als het haarwerk of mutsje binnen is. We gaan het haarwerk of mutsje dan passen ( bij maatwerk is het al op maat gemaakt) en eventueel gelijk plaatsen.

Bij ons zit u in een privé salon, waar u zich geheel op uw gemak zult voelen. Wij gaan samen met u bepalen, wanneer we het haar eraf gaan halen, om dan meteen over te gaan op het plaatsen van het haarwerk of mutsje. Daarna knippen wij het haarwerk in het gewenste model. ( de eventueel gewenste kleur is dan al voorbereid ) Wij leren u, hoe u zelf het haarwerk op en af kunt zetten. Ook leren wij u, hoe u het haarwerk zelf kunt wassen en verzorgen.

Nacontrole bij chemotherapie

Na een paar weken nemen wij telefonisch contact met u op. Wij vragen of alles naar wens is en of u nog problemen ondervindt met de omgang van het haarwerk. Zonodig nodigen wij u nogmaals uit in de salon. Om dan nog een aantal dingen met u door te spreken en u eventueel te helpen met de problemen die u ondervindt en uw vragen te beantwoorden.

Reageren niet meer mogelijk.

Neem contact op

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.