Alopecia areata

Alopecia areata betekent pleksgewijze kaalheid. Dit is een ziekte van de haarwortels. De plekken waar de haarwortels zijn aangetast zijn in de regel rond of ovaal. In de plekken vallen (vrijwel) alle haren uit, terwijl de huid eromheen een normale haargroei toont. Het gevolg is dat er één of meer kale gebieden ontstaan. Alopecia areata kan beperkt blijven tot de hoofdhuid, maar soms ook elders op het lichaam voorkomen.

Alopecia areata valt onder de groep auto-immuun ziekten en de haaruitval is meestal van tijdelijke aard, waarbij de duur nogal verschilt. Er zijn verschillende vormen:

  • Totalis, de plaatselijke haaruitval waarbij alle hoofdharen worden verloren.
  • Universalis, waarbij men alle lichaamsbeharing kwijt raakt.
  • Diffusa, waarbij het verlies plaatsvindt over de gehele schedel, maar waar zelden echte kale plekken aanwezig zijn.

 

Alopecia areata

Haarwerk van Europees haar

Welke mogelijkheden zijn er voor Alopecia areata

Echter kan ik  voor elke vorm van Alopecia een haarwerk of een haaraanvulling maken. De bevestiging van het haarwerk hangt af, van de nog aanwezige hoeveelheid haar. Mocht de situatie veranderen, dan kan ik daar de bevestiging weer op aanpassen. Waardoor u het haarwerk gewoon verder kunt dragen. Als er nog voldoende eigen haar aanwezig is, dan kan ik uw haarwerk op kamklemmen bevestigen. Mocht u al uw haar verloren zijn, dan kan ik het haarwerk bevestigen d.m.v. dubbelzijdig tape. Dit is medicinaal tape, wat sterk klevend is en weinig allergisch gevoelig. Ook is het mogelijk om een combinatie van tape of kamklemmen te dragen.

Mocht u voor een confectie haarwerk kiezen, dan kunt u het haarwerk in zijn geheel over uw hoofd schuiven en d.m.v. riempjes strakker stellen. Deze haarwerken zijn geen 100% maatwerk, maar ik kan deze wel innemen of aanpassen, zodat het meer aansluit op uw hoofdvorm. Ook zijn er mogelijkheden voor maatwerk in confectie. Daar kan ik u in adviseren tijdens een geheel vrijblijvend advies gesprek.

Heeft u vragen, bel of mailt u mij dan gerust!


Neem contact op

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.